• Tel: 010 4712313
  • Hof van Spaland 31
  • 3121 CA Schiedam

Celeste Ng - Kleine brandjes overal

Shaker Heights is een voorbeeldstad. Alles gepland en op orde. Net als het leven van bewoonster Elena Richardson. Gelukkig getrouwd, vier kinderen en een prachtig huis. Tot fotografe Mia en haar dochter Pearl in hun bestaan komen. Mia is los, ongebonden en impulsief. Moeder en dochter trekken al heel Pearls leven door het land, maar het is de bedoeling dat ze in Shaker Heights hun rust vinden. Door het verhaal heen leren we alle personages goed kennen en worden ze ons leven ingeschreven. Vooral Pearl en Izzy, de jongste dochter, zijn personages die mijn hart gestolen hebben. De banden tussen beide gezinnen worden steeds strakker, tot een adoptiedrama de stad verdeelt.

Kleine brandjes overal schetst een caleidoscopisch beeld van het moederschap en van de verschillende relaties tussen moeder en kind die er kunnen zijn. Het verhaal stelt tal van vragen aan de lezer, zoals wanneer ben je een moeder en hoe ver ga je om je weg te cijferen voor je kinderen?

Voor elk standpunt is wel iets te zeggen en Celeste Ng weet dat zeer indringend te vertellen. Op zo'n manier dat je blij dat de keuze niet aan jou is.