• Tel: 010 4712313
  • Hof van Spaland 31
  • 3121 CA Schiedam

1 – L'Arpeggiata/ Christine Pluhar - Himmelsmusik

Home » CD's » CD klassieke top10 » 1 – L'Arpeggiata/ Christine Pluhar - Himmelsmusik

Op ‘Himmelsmusik’ spelen Christina Pluhar en haar ensemble L’Arpeggiata gewijde liederen en cantaten uit de 17e eeuw. In tegenstelling tot eerder verschenen opnames, waarin barokrepertoire met hedendaagse invloeden werd gemixt, wordt op ‘Himmelsmusik’ ernaar gestreefd om de muziek zo authentiek mogelijk te behouden. Pure barokmuziek die geen opsmuk nodig heeft. 

Op het album staan onder andere het gevierde lamento ‘Ach, dass ich Wassers gnug hätte’ van Johann Christoph Bach (meer dan 40 jaar eerder geboren dan zijn latere familielid Johann Sebastian), Heinrich Schütz’s ‘Erbarm Dich mein, o Herre Gott’ en ontdekkingen van minder bekenden zoals Johann Theile, Philipp Heinrich Erlebach, Christian Ritter and Franz Tunder. Een instrumentaal stuk van de in Verona geboren Antonio Bertali benadrukt de invloed van Italiaanse muziek op de Duitse composities van die tijd. 

Met solisten als de Franse ster-countertenor Philippe Jaroussky en de Belgische sopraan Céline Scheen laten Pluhar en L’Arpeggiata ons de schoonheid van Duitse barokmuziek met Italiaanse invloeden voelen, met veel gevoel voor het origineel.

€ 19,99

Bestellen