• Tel: 010 4712313
  • Hof van Spaland 31
  • 3121 CA Schiedam

8 – Rolf Lislevand – Nuove Invenzioni

Home » CD's » CD klassieke top10 » 8 – Rolf Lislevand – Nuove Invenzioni


EEN FUSIE TUSSEN BAROK MUZIEK EN JAZZ!Een nieuw type muziek ontwikkelen door de elementen van barokmuziek en jazz samen te brengen en het potentieel van de instrumenten te optimaliseren , waarbij elke instrumentensectie zijn moment tijdens de opnames kreeg, was het doel van dit album. Met deze intieme opname streefden de muzikanten naar een sound die een symbiose is van verschillende muzikale elementen.


Dit programma van de Noorse luitenist en gitarist Rolf Lislevand die in 2004 al met zijn ensemble Camerata Fiorentina een opname met werken voor aartsluit met werken van Kapsberger, Pellegrini, Piccinini, Narváez, Frescobaldi en Gianoncelli maakte (ECM 1922) maakte, gaat hier met het Ensemble Concerto Stella Matutina op die eenmaal ingeslagen weg voort en vermijd zowel qua opvatting als qua realisatie gebaande wegen door behalve werken van wat usual suspects ook  stukken van de onbekendere Giovanni Paolo Foscarini (1600-1647) en Philipp Jakob Rittler (ca. 1637 -1690) te laten horen en om verrassend in het heden uit te komen bij Florian King (1967).

Improvisatie vormt een deel van de kunst om deze oude muziek in vormen als passacaglia en toccata recht te doen en die kunst beheerst de Noor. Zijn spel is heel inventief en daarin krijgt hij zijn begeleiders goed mee. Een soort gedisciplineerde postmoderne gevoeligheid spreekt uit deze erg mooie vertolkingen. Dat is louter winst.

Bron: Jan deKruijff

€ 25,99

Bestellen