• Tel: 010 4712313
  • Hof van Spaland 31
  • 3121 CA Schiedam

9 – Lisa Jacobs – Paganini – 24 Caprices

Home » CD's » CD klassieke top10 » 9 – Lisa Jacobs – Paganini – 24 Caprices

 

Geen enkele violist kan eraan ontsnappen: de Caprices van Paganini. Een mooie, beruchte cyclus van 24 werken voor viool solo met een enorm arsenaal aan technische hoogstandjes.

Met zijn 24 Caprices wilde Niccolò Paganini, voor het publiek, een soort muziek spelen dat mensen nooit eerder hadden ervaren. Als een jong talent had Niccolò het publiek geschokt en

woedend gemaakt, door het imiteren van dieren met zijn viool en in de Caprices -die hij heeft uitgewerkt- ging hij verder met dat experiment. Het Vogellied, jachthoorns, gelach, ezels - ze werden allemaal in leven gebracht door zijn instrument. Als het gaat om speciale technieken en bijna onmogelijke behendigheid, zijn 24 Caprices een stap verder dan Locatellis. Vooral de caprices van Paganini zitten vol drama. Kalme en bewegende passages wisselen zonder waarschuwing uit met vurige, bijna gewelddadige passages.

Voor Lisa Jacobs zijn het niet de technische aspecten van de muziek, maar precies die enorme variëteit in de muzikale karakters, het buitengewoon geluidslandschap, en de fantasie en lyriek dat

haar hele leven al verbaasd heeft en dit is dan ook inspiratie geweest voor deze opname. 

De Nederlandse violiste Lisa Jacobs speelt drie van de concerten van Locatteli met gewaagde karakterisering, en voldoet aan hun formidabele technische uitdagingen met lovenswaardige atletiek en élan. (The Strad, VK, 2017)

€ 22,90

 

 

Bestellen