• Tel: 010 4712313
  • Hof van Spaland 31
  • 3121 CA Schiedam

De kracht van kennis - Michael Mosley

De kracht van kennis
Geschiedenis van de wetenschap
Michael Mosley
ISBN 9789059563698

De geschiedenis van de natuurwetenschap wordt vaak voorgesteld als een reeks briljante ingevingen, de beroemde eureka-momenten. Maar de waarheid is dat rivaliteit, macht, invloed en stom toeval elk een even belangrijke rol hebben gespeeld.
Dit boek laat zien dat grootse wetenschap tot stand komt wanneer briljante geesten en nieuwe ontdekkingen of instrumenten elkaars pad kruisen. Zonder de drukpers en het buskruit waren de ontdekkingen van de renaissance niet gedaan; de evolutietheorie dankt haar bestaan ten dele aan de uitvinding van de postzegel. We zien ook het menselijk gezicht van de zoektocht naar kennis: de broosheid en feilbaarheid, en ook het genie.
De kracht van kennis is een indringende geschiedenis van de natuurwetenschap. De auteurs volgen het spoor van de doorbraken op elk gebied van de natuurwetenschap. Ze leggen de baanbrekende theorieën uit en laten zien dat de ontdekkingen in hoge mate werden bepaald door de wereld buiten de laboratoria en door de persoonlijkheid van de wetenschappers zelf – hun ambitie, moed en vrees.

€ 29,95
€ 12,50

Bestellen


Aanbieding categorie: