• Tel: 010 4712313
  • Hof van Spaland 31
  • 3121 CA Schiedam

25 mei Bookstore Day

 

Op 25 mei is het weer Bookstore Day, het jaarlijkse landelijke feestje voor de onafhankelijke boekhandel. Natuurlijk kun je dit ook weer bij jullie boekhandel vieren. We hebben weer gesigneerde titels, speciale uitgaves en mooie afprijzingen. Ook komen er vier auteurs een spetterend optreden weggeven.
Alle reden dus om op 25 mei naar de boekhandel te komen!

We trappen de dag af om 10.30 uur met Koffie & Poëzie. Schiedams stadsdichter Yvette Neuschwanger zal haar toegankelijke gedichten voorlezen, zoals we dat van haar hebben leren kennen in haar lopende periode als Stadsdichter . Daarbij serveren we koffie en thee en (zelfgebakken) koek en taart!

Om 11.00 uur ontvangen we Han Lorzing. Hij vertelt over zijn boek Grenskoorts. In de jaren zestig ontdekte de schrijver al liftend en met een oude bestelbus Europa. De lezer van zijn boek en toehoorder op deze dag reist met hem een Europa door dat er heel anders uitziet dan nu. Het ijzeren gordijn, grote verschillen tijdens de landen, verschillende valuta. Zo wordt ons een verdwenen Europa getoond.

Om 13.30 uur gaan we verder met Henk Rijks. Zijn boek De overblijfvader is een scherpe satire op het hedendaags leven in de buitenwijken, in dit geval Oegstgeest. Hoofdpersoon Tonk komt daar terecht vanuit Ecuador en in Nederland wacht hem de bekrompen wereld van de 21ste-eeuwse voorsteden.  Een vlot weglezende roman, voor de lezers van Herman Koch.

We sluiten het programma om 14.30 uur af met Dore van Duivenbode. Ze schreef Mijn Poolse huis, over het familiehuis bij Auschwitz waar zij altijd haar vakanties vierde. Totdat ze het huis moet verkopen en ze besluit om de bewoners van Auschwitz te vragen hoe ze met het verleden leven. Dat levert bijzondere verhalen op.

Een greep uit onze speciale en gesigneerde uitgaves:
Maarten Biesheuvel: Verhalen uit het gekkenhuis gebonden en (afhankelijk van Maartens gezondheid) gesigneerd voor €24.95
Levi Weemoedt Sniffy (drie autobiografische verhalen) €4.99
Kees van Kooten Sterk verdund gesigneerd €26.50
Esther Verhoef Facade gesigneerd €19.99
Maar we hebben nog veel meer. En ook veel mooie afprijzingen! 

Ook hebben we een goede actie met onze cd's!


Zoals elk jaar wordt er ook dit jaar niets gereserveerd en geldt: wie het eerst komt, wie het eerst maalt. We openen de deuren rond half negen.

Reserveer