• Tel: 010 4712313
  • Hof van Spaland 31
  • 3121 CA Schiedam

30 maart: Boekenweekavond!

Ondanks de wat onverwachte schrijverswisselingen voorafgaand aan onze Boekenweekavond vierden wij op zaterdag 30 maart met des te meer enthousiasme de Boekenweek.

Een avond vol literatuur, drank en hapjes en gezelligheid.

Het thema van de week, De moeder de vrouw, naar het gedicht van Martinus Nijhoff, stond centraal maar werd belicht vanuit diverse invalshoeken.

 

Onze eerste gast was Roxane van Iperen. Zij is jurist en publicist. Ze schrijft voor o.a. Vrij Nederland, Het Financieele Dagblad, NRC Handelsblad, Het Parool en De Morgen. In 2016 verscheen haar roman Schuim der aarde, waarmee ze de Hebban Debuutprijs won. Vorig jaar kwam 't Hooge Nest uit, een verhaal over twee Joodse zussen uit 't Gooi, die een van de grootste onderduikadressen van Nederland opzetten. Een verhaal over moed, verraad en menselijkheid in barbaarse tijden, dat een ongekende geschiedenis met kracht tot leven brengt.

 

Hanneke Hendrix schreef Aswoensdag, een roman waarin ongewilde kinderloosheid en een moeder met alzheimer en een dramatisch verleden samenkomen. Marit is bezig met een laatste ivf-poging, wanneer ze terugkeert naar haar Limburgse geboortedorp. Ze gaat voor haar moeder met alzheimer zorgen, maar ziet op tegen de confrontatie met de kille vrouw die getekend is door een rampzalige gebeurtenis uit de geschiedenis van het dorp.

 

Tot slot maakte Rob Waumans zijn opwachting. Hij verving op het laatste moment Marcel van Roosmalen die helaas wegens omstandigheden moest afzeggen. Waumans schreef onder andere het prachtige boek De solist, het op ware feiten gebaseerde verhaal van een radeloze zoektocht van de joodse musicus Valentin Grossman naar zijn geliefde Elise in het Berlijn na de komst van de Russen.

 

Zoals het bij een Boekenweekavond hoort werd er nog lang nagepraat onder het genot van diverse hapje en meerdere drankjes.

Reserveer Bekijk de foto's