• Tel: 010 4712313
  • Hof van Spaland 31
  • 3121 CA Schiedam

Zondag 1 februari - Ernest van der Kwast

Zondag 1 februari - Ernest van der Kwast

ernestHelemaal in het noorden van Italië ligt de vallei van de ijsmakers: een tiental dorpjes dat al generaties lang gespecialiseerd is in het bereiden van ijs. Volgens Giuseppe Talamini is het er zelfs uitgevonden. Zijn familie vertrekt elke lente naar de ijssalon in Rotterdam, om in de winter weer terug te keren naar de bergen. 
Zoon Giovanni Talamini besluit met deze traditie te breken. Hij is gegrepen door de poëzie en schopt het tot directeur van een groot poëziefestival. Op een dag doet zijn jongere broer Luca, die niet alleen de ijszaak in Rotterdam maar ook het mooiste meisje van het dorp heeft gekregen, hem een ongebruikelijk verzoek. Giovanni komt voor de keus te staan nog eenmaal het belang van de familie te dienen of definitief voor zichzelf te kiezen. 
De ijsmakers is een roman over familiebanden, die moeilijker te verbreken blijken dan menigeen zou wensen. Het is tevens een roman over de poëzie van het ijsmaken en de ijzingwekkende kracht van de poëzie. 

Ernest van der Kwast debuteerde in 2005 met de roman Soms zijn dingen mooier als er mensen klappen. Onder de naam Sieger Sloot publiceerde hij de roman Stand-de ijsmakersin (2007). Tevens was hij medeverantwoordelijk voor de verhalenbundel Man zoekt vrouw om hem gelukkig te maken, die onder de auteursnaam Yusef el Halal verscheen. Van zijn autobiografische roman Mama Tandoori (2010) werden meer dan 70 000 exemplaren verkocht. In 2012 verscheen de novelle Giovanna’s navel.
 

Reserveer Bekijk de foto's