• Tel: 010 4712313
  • Hof van Spaland 31
  • 3121 CA Schiedam

Vrijdag 10 juli - Verueño goes Post Scriptum!

Veruen?o_Zomerfestival_Schiedam

“Ik maak mij nog geen zorgen,” spreekt Rob Dijkstra tegen ons als de grote wijzer van de klok tergend langzaam naar de twaalf glijdt. Op dat moment zijn er nog maar een stuk of vijftien mensen present in onze boekhandel waar over een paar minuten de voor-party van het Verueño-festival moet losbarsten. En bij dit aantal zijn de vijf muzikanten van Kalasjnikova, DJ Ango, de medewerkers van de boekhandel en Rob en zijn vrouw, meegeteld.
Dat Rob profetische woorden sprak bleek op het moment dat, weliswaar vijftien minuten later dan gepland, de spetterende avond geopend werd. Minstens veertig liefhebbers van goede (wereld)muziek luisterden en keken naar het enthousiaste optreden van Kalasjnikova, met overwinningslied voor Sparta (de club, niet de strijdheer) en hoorden Rob Dijkstra een ontroerend verhaal van Tsjechov voorlezen. 

De pauze vond grotendeels plaats op ons ruime terras dat wij daags na het feest besneeuwd met filtersigarettenpeuken terugvonden. Na de pauze was er ruimte voor de poëzie van grote Portugees dichters waaronder Carlos Drummond de Andrade die vanwege ritme en sfeer eerst in de oorspronkelijk taal werden voorgedragen en waarna een Nederlandse vertaling volgde.

Het hoogtepunt van de mooie avond was het optreden van de in Schiedam geboren, maar getint met Kaapverdiaanse huidskleur, Dina Medina. Met een charmante stijl zong zij, onder begeleiding van haar gitarist Kiki, een viertal nummers. Het smaakte naar meer... Maar daarvoor moeten wij nog een paar weekjes geduld hebben. Zondag 6 september sluit zij Verueño af.

Reserveer Bekijk de foto's