• Tel: 010 4712313
  • Hof van Spaland 31
  • 3121 CA Schiedam

Vrijdag 11 december - Paul Zuidgeest en muziek van Bert Blase & Hans Trompert

Vrijdag 11 december ontvingen wij maar liefst drie gasten in onze winkel. Schrijver Paul Zuidgeest vertelde bij ons komen over zijn boek Oostwaarts - Op de fiets van Rotterdam naar Singapore. Een boek over het grote avontuur en de ultieme vrijheid. Samen met een Belgische vrouw stapte hij in Rotterdam op de fiets met als einddoel Singapore. Onderweg kamperen ze wild langs de Zwarte Zee, ervaren ze de gastvrijheid van het Iraanse volk om vervolgens tot wanhoop gedreven te worden in Turkmenistan. Ze fietsten via de indrukwekkende Zijderoutesteden en werden in China diverse malen van hun bed gelicht. Eenmaal in Singapore aangekomen, zit de reis er nog niet op. Op één van de grootste containerschepen die er in de wereld bestaan, voeren ze vandaar in drie weken terug naar huis.
Het is een verhaal over de elementaire dingen van het leven: het broze evenwicht tussen vreugde en wanhoop, de strijd tussen zekerheid en vertrouwen en de vrijheid die onlosmakelijk verbonden is met kwetsbaarheid. Maar het is vooral een verhaal over het realiseren van een lang gekoesterde droom, een droom die zijn leven voorgoed veranderd heeft.

De tweede en derde gast van de avond waren Hans Trompert, u waarschijnlijk wel bekend van onze PS-avonden, en Bert Blase. Zij hebben samen een cd uit gebracht onder de titel Als de draak de kop opsteekt die deze avond gepresenteerd werd. De cd bestaat uit liedjes van Hans Trompert met als basis gedichten van Bert Blase, die niet alleen burgemeester van Vlaardingen is, maar ook schrijver en dichter.
Samen brachten zij verhalen, gedichten en liedjes ten gehore.
De cd is uiteraard bij ons te koop en kost € 14,99.

Reserveer Bekijk de foto's