• Tel: 010 4712313
  • Hof van Spaland 31
  • 3121 CA Schiedam

Vrijdag 17 november: Alex Boogers over Onder een hemel van sproeten

Op vrijdagavond 17 november bezocht Alex Boogers onze winkel. Als een volleerd entertainer wist hij zijn publiek bijna twee uur te boeien en te laten lachen. Hij liet zichzelf en zijn werk introduceren door andere schrijvers en besprak de staat van zijn geboortestad `Het naamloze gat`. Maar natuurlijk sprak hij ook over zijn nieuwe roman ´Onder een hemel van sproeten´. Tijdens het geanimeerde nagesprek plaatste hij in vele romans zijn handtekening en zo verliet iedereen de winkel met een zeer tevreden gevoel.

 

 

Over Onder een hemel van sproeten:

2009. Amerika heeft zojuist zijn eerste zwarte president gekozen. Voor een korte periode lijkt er iets van hoop te ontstaan in de wereld, maar voor de zwarte Harvey is die ene dag precies hetzelfde als alle andere. In zijn troosteloze wijk vecht iedereen om te overleven. Zo ook zijn buurmeisje Amy, die een verschrikkelijk geheim met zich meedraagt. De enige die ze vertrouwt is Jacob, een oude man wiens dierbaarste herinneringen zijn gestorven met zijn vrouw.

Ouderdom en jeugd, zwart en blank, volks en elitair: Alex Boogers schept opnieuw een bijzonder universum vol tegenstellingen. Dit maakt Onder een hemel van sproeten tot een confronterende roman over afkomst, vriendschap en vergelding.

 

Lees hier Gerbens lovende bespreking.

Reserveer Bekijk de foto's