• Tel: 010 4712313
  • Hof van Spaland 31
  • 3121 CA Schiedam

Vrijdag 8 april - Een avond over The Beatles

Vrijdag 8 april ontvingen wij Theo Hendriks, schrijver van het originele boekje Het plakboek van De Beatleszusjes. Hendriks (1959) werd geboren in Utrecht en groeide daar op met zijn drie zussen … en droomde over een carrière als zanger van de Beatles. Maar dat zat er niet in! Wat hij wel is geworden, buiten het uitoefenen van het vak elektrotechnisch ingenieur, is verhalenverteller. Vooral over zijn drie zussen die allemaal Beatlegek waren.

 

Loes, Joke en Riet zijn drie zussen van in de zestig. Ooit vielen ze als een blok voor de muziek en de charmes van John, Paul, George en Ringo. Op een stralende lentedag reizen ze vol goede moed en met al die Beatles-hits in hun hoofd naar het Beatles Museum in Alkmaar om er nog één keer de tijd van hun leven te hebben. Daaraangekomen verloopt de middag heel anders dan gepland.

Theo Hendriks vertelde zijn verhaal vol humor en cliffhangers en de drie kwartier dat zijn verhaal duurde vlogen voorbij. De Beatles-hits zorgden voor herkenning, maar waren ook goed in het verhaal verweven.

Na de pauze was het de beurt aan muzikanten om hun Beatles-nummers te spelen. Marjolein Wiegmann en Martha Overduin speelden drie nummers en daarna deden Theo de Looze en Hans Trompert hun duit in het zakje. Het officiele programma was daarna afgelopen, maar er werd nog lange tijd door de vier muzikanten doorgespeeld.

Reserveer Bekijk de foto's