• Tel: 010 4712313
  • Hof van Spaland 31
  • 3121 CA Schiedam

Vrijdag 8 mei - Jelle Reumer

Jelle’s weekdieren

Vrijdag 8 mei 2015 ontvingen wij schrijver Jelle Reumer. Jelle Reumer is bioloog en directeur van Het Natuurhistorisch Museum Rotterdam. Hij is tevens hoogleraar paleontologie in Utrecht, columnist in Trouw en auteur van diverse boeken op het gebied van evolutie en (stads)natuur. Samen met Martijn van Calmthout schreef hij Nobel op de kaart. Op zoek naar de Nederlandse Nobelprijswinnaars van vroeger en nu.
Jelle Reumer is behalve een bijzonder geestige en onderhoudende schrijver ook een bijzonder geestige en onderhoudende spreker. Hij is regelmatig te beluisteren op de radio (o.a. Vroege Vogels en Tros Nieuwsshow). De Volkskrant schreef over Jelle’s weekdieren: `Een erg leuk boekje (). Zielige dieren, eetbare dieren, bedreigde dieren: ze worden met liefde beschreven maar niet mooier gemaakt dan ze zijn.’
Jelle was donderdag 9 april te gast in Kunststof: http://www.radio1.nl/popup/terugluisteren-programma/13/2015-04-09

Over Jelle's Weekdieren
De geweldig saaie maar ook ontzettend interessante axolotl, het nare maar toch zeer geliefde lieveheersbeestje, de wonderlijke seksuele aantrekkingskracht van de minotaurusmot, de ernstig bedreigde bladstaartgekko en het bijzonder geëmancipeerde zeepaardje: deze en nog veel meer dieren passeren de revue in Jelle's Weekdieren.
Op de van hem bekende enthousiaste en vermakelijke wijze beschrijft bioloog Jelle Reumer in zijn wekelijkse Trouw-column bizarre, eetbare, zielige, zeldzame en andere beesten, met oog voor pikante details. Reumer heeft een groot talent om in een korte schets met een hoog informatiegehalte een dier te typeren op een grappige, soms hilarische, soms filosofische wijze, waarbij grote thema's van het leven niet geschuwd worden. Samen geven ze een prachtig beeld van de enorme diversiteit aan dieren met hun specifieke eigenschappen en eigenaardigheden, waarin we onszelf maar al te gemakkelijk kunnen herkennen.
In Jelle's Weekdieren zijn de columns nu gebundeld.

Reserveer Bekijk de foto's