• Tel: 010 4712313
  • Hof van Spaland 31
  • 3121 CA Schiedam

vrijdag 8 september- Maarten Steenmeijer vertelt over Golden Earring

 

Op vrijdagavond 8 september zorgde Maarten Steenmeijer meer dan twee uur lang voor een prettige sfeer door samen met het in groten getale toegestroomde publiek hun herinneringen aan Golden Earring te vertellen en te bespreken. Dit hits kwamen voorbij, maar ook de eerste optredens en waarom het misgegaan was in de Verenigde Staten. En waarom hebben ze nu eigenlijk geen hits meer, terwijl de albums steeds beter worden?

Tenslotte speelden we een quiz, waarbij een echte Earring-fan het boek won en bekeken we nog wat ongewone covers van Golden Earringnummers.

Maarten Steenmeijer is behalve hoogleraar Spaanse taal en cultuur ook een groot bewonderaar van Golden Earring. De getuigenissen hiervan zijn aan het papier toevertrouwd; van zijn hand verschenen over de meest bekende rockband van Nederland Golden Earring: rock die niet roest en onlangs Golden Earring in 50 songs. Dit laatste boek draagt als ondertitel 'biografie van een band'. Aan de hand van vijftig songs leidt Steenmeijer ons niet alleen langs monsterhits als Radar love en When the lady smiles, maar schenkt hij ook aandacht aan minder bekende songs. Met elkaar vertellen deze liedjesverhalen de geschiedenis van Golden Earring.

 

 

 

Reserveer Bekijk de foto's