• Tel: 010 4712313
  • Hof van Spaland 31
  • 3121 CA Schiedam

Zaterdag 1 april Boekenweekavond Met/zonder verboden vruchten

De grote verleiding in onze boekhandel vind je in wat wij je voorschotelen. Of het de verboden vruchten zijn die jij zo graag had willen plukken, heb je deze avond zelf kunnen ondervinden. Wij boden ze aan zonder Bijbelse consequenties!

 

Op het programma stonden (in alfabetische volgorde):

Ron Elshout. Dichter uit Schiedam. Ooit mocht hij zich de eerste stadsdichter der jeneverneuzen noemen. Van hem zijn verschillende bundels verschenen: De wervels van je rug, Nomade bij oase, Naglans en sinds december vorig jaar In het voorbijgaan.

Zie je mijn huid, zie je

mijn borsten? Fluweel, zei

laatst iemand. Zie de mens,

en nog eens, dat - ik

wilde dat ik zo moe

mocht zijn als ik ben. (fragment uit Emblema voor Mia)

Elle van Lieshout debuteerde vorig jaar met haar eerste roman voor volwassenen. Haar werk daarvoor was meer geschikt voor peuters en kleuters en maakte zij veelal samen met haar echtgenoot Erik van Os. Haar roman Tante is een vilein verhaal van een meisje dat haar manipulatieve stiefmoeder moet dulden. Het is een verhaal waarvan Elle zelf zegt dat ze het niet had kunnen schrijven zonder de waarheid te kennen.

Jente Posthuma is een nieuwe naam in ons vrolijke letterland. Mensen zonder uitstraling is het verhaal waarmee veel haar oudere collega-schrijvers als eerste boek graag wilden debuteren. Het is een droogkomisch boek over een stuurloze dochter die na het overlijden van haar moeder, een actrice, verder moet haar vader die psychiater is.

Alexandr Skororogatov publiceerde al een aantal titels in Nederland. Op onze Boekenweekavond las hij voor uit Sergeant Bertrand. Het boek gaat over een ziekelijk jaloerse man die met zijn demon moet leven. Een verhaal waar werkelijkheid en waan elkaar vinden. Het boek botste met de censuur in de Sovjet-Unie en veroorzaakte een gevecht met de Russische autoriteiten. Alexandr is in 1963 in Grodno (Wit-Rusland) geboren.

Geen feest is compleet als het dameskoor Uit Volle Borsten niet is geweest. Zij zorgden voor een amusant, zwierig, kleurrijk en verrassend optreden.

De foto's, met dank aan Greet van Norde, geven een impressie van de avond.

Reserveer Bekijk de foto's