• Tel: 010 4712313
  • Hof van Spaland 31
  • 3121 CA Schiedam

zaterdag 29 april Bookstore Day

Zaterdag 29 april vierden wij de boekhandel. Voor de allereerste keer werd in Nederland bij meer dan honderd collega-boekverkopers een hele dag feest gevierd. De eerste Bookstore Day! Wij vierden dit op de meest inspirerende plek in het Hof van Spaland (of heel Schiedam).

Het was een bruisende dag met een speurtocht, optredens, speciale uitgaven, aanbiedingen en gesigneerde boeken van onder andere Tim Hofman, Adriaan van Dis en Stefan Hertmans.

Voor de vroege vogels was er koffie en thee met zelfgebakken madeleines. Hét literaire gebakje sinds de Franse schrijver Marcel Proust in zijn meesterwerk Op zoek naar de verloren tijd zijn hoofdpersoon herinneringen laat ophalen na het eten van zo'n heerlijke, van buiten krokante en van binnen zachte lekkernij. Daarna is het niet meer uit de literatuur verdwenen.

Het muziekduo Trompert & De Looze was natuurlijk aanwezig en bracht een ode aan Nobelprijswinnaar Bob Dylan, herdacht de vorig jaar overleden dichter/zanger Leonard Cohen, en speelde muziek van de Beatles en andere breek- en strooibare songs.

Exact 12 uur stond Hugo Borst klaar om voor te lezen uit zijn nieuwe bundel Ach, moedertje. Dit is het vervolg op zijn succesvolle boek Ma, waarvan verondersteld wordt dat iedereen het thema kent: de dementie van zijn moeder. Omdat Ach, moedertje 8 mei gaat verschijnen, maakten wij een gelimiteerde uitgave van 40 exemplaren van het verhaal Hanlo. Dit fraaie collectors-item is genummerd en door Hugo Borst gesigneerd en wordt door Post Scriptum voor nop aangeboden aan zijn fans.

Na een uurtje werd zijn plekje achter de microfoon ingenomen door Jan Postma. Jan is journalist en fotograaf en schrijft voor De Groene Amsterdammer. Deze lente verscheen zijn essaybundel Vroege werken met een diversiteit aan onderwerpen. Hij schrijft over Joseph Brodsky en Heleen van Royen, over roodharigen en fotografie en over Jan Postma. Wie dat ook moge zijn. Jan Postma schrijft sprankelend en humoristisch.

De allerkleinsten onder ons nestelden zich om half drie rond juffrouw Dotje en Lotje. Zij lazen voor uit de allermooiste prentenboeken.

Ook de after-party was een groot succes. Terwijl het duo Trompert & De Looze gestaag doorspeelde, kon er genoten worden van een hapje en een drankje.

Greet van Norde maakte zoals gewoonlijk weer de foto's. Waarvoor dank!

Reserveer Bekijk de foto's