• Tel: 010 4712313
  • Hof van Spaland 31
  • 3121 CA Schiedam

Zondag 10 januari - Mohammed Benzakour

We hadden Mohammed Benzakour uitgenodigd om met ons te spreken over zijn boek 'De koning komt'. Tot zijn eigen verbazing moest hij na drie kwartier concluderen dat hij tot dan toe alleen gesproken had over zijn eerdere boek 'Yemma'. Een boek dat hem nauw aan het hart ging, want het is namelijk een monument voor zijn moeder. Een eerstegeneratieimmigrant die op het moment dat ze een hersenbloeding krijgt na een operatie, verlamd is en afatisch. Benzakour beschrijft haar leven en de tijd in het verzorgingstehuis. Voor de pauze vertelt hij vol vuur en humor over het boek, zijn moeder en de voorvallen in het verzorgingstehuis.
Na de heerlijke lunch sprak hij over 'De koning komt'. Een humorvolle roman over Moebdi, een Berberjongen die naar Marokko terugkeert om een bruid te vinden. Dit plan is bij voorbaat al tot mislukken gedoemd, maar gelukkig vindt hij zijn troost bij een pratende ezelin. Zij is zijn steun en toeverlaat.
Toen we na tweeën opstonden van onze stoelen, hadden we mooie, humoristische en indrukwekkende verhalen gehoord over een Marokkaanse vrouw en haar zoon en over een jongen met zijn ezelin en keken we vol verwachting uit naar de volgende Lunchlezing: Elvis Peeters over zijn roman Jacht.

Reserveer Bekijk de foto's