• Tel: 010 4712313
  • Hof van Spaland 31
  • 3121 CA Schiedam

Joel Dicker – De verdwijning van Stephanie Mailer

 

Joel Dicker (het is een Zwitser, dus we spreken het op z'n Frans uit) werd wereldberoemd met De waarheid over de zaak Harry Quebert, een vlot geschreven roman met thrillerelementen. Met dezelfde basis is er nu De verdwijning van Stephanie Mailer.

Een politieman, die al zijn grote zaken tot een goed einde wist te brengen, wordt aan het einde van zijn carrière door een journaliste geconfronteerd met het bericht dat hij bij zijn eerste zaak fout zat. Als zij even later spoorloos verdwijnt, is dat een reden voor hem om samen met zijn oude partner de zaak nog eens te gaan onderzoeken. Want wat was de journaliste op het spoor?

Als snel blijkt voor de lezer dat de speurders zelf ook genoeg hebben meegemaakt rond deze zaak en beginnen heden en verleden zich snel te vervlechten. Langzaam wordt duidelijk wat zich heeft afgespeeld rond de eerste editie van het theaterfestival van Orphea twintig jaar geleden en welke dreiging nu weer opkomt.

Doordat er snel gewisseld wordt tussen de personages en in de tijd, blijf je snel doorlezen in de korte hoofdstukken. Een aanslag op je nachtrust, dus!

Uitgeverij: De Bezige Bij

Vertaling; Manik Sarkar

Pagina's: 633

Prijs: €25,00

Cijfer: 8,5