• Tel: 010 4712313
  • Hof van Spaland 31
  • 3121 CA Schiedam

Elizabeth Brundage - Alles houdt op te bestaan

Op een koude winteravond staat Georg Clare met zijn dochtertje Franny in zijn armen bij de buren op de stoep. Hij is zijn huis ontvlucht omdat hij, toen hij thuiskwam, zijn vermoorde vrouw heeft gevonden. Franny is waarschijnlijk een aantal uren alleen in huis geweest. Wat heeft zij gehoord? Wat is er gebeurd? En wie is de dader?

Al snel wordt Georg zelf verdacht, maar de zaak is voor de politie niet te rond te krijgen. Maar het boek draait meer om het jaar voor de moord. Het jaar waarin de zonen uit de familie Hale uit hun boerderij worden gezet. Het jaar waarin Georg en Catherine vanuit de grote stad naar een klein dorpje verhuizen, naar de boerderij van de Hales. Ze proberen hun weg te vinden in de kleine gemeenschap en vriendschappen te maken.

Brundage geeft een caleidoscopisch beeld van het echtpaar en hun huwelijk. We kregen vanuit verschillende personages kijk op de Clares en hun rol in het stadje en al snel blijkt dat Georg niet zo onschuldig is als hij zich voordoet. Maar of hij ook zijn vrouw zou kunnen vermoorden?

Alles houdt op te bestaan is een spannend verhaal, dat de lezer door de verschillende verhalen die er door de bewoners van het dorp worden verteld, ook weet te ontroeren. Goed geschreven en vooral Catherine Clare komt echt tot leven in het boek. Een thriller die met recht literair genoemd mag worden.

 

 Uitgeverij Hollands Diep
478 pagina's
€ 19,99


Beoordeling 8.5