• Tel: 010 4712313
  • Hof van Spaland 31
  • 3121 CA Schiedam

Gabe Habash – Stephen Florida

 

Stephen Florida is worstelaar. Worstelaar in hart en nieren. Okee, hij is ook student op een klein college in North Dakota, zonder veel vrienden of klinkende studieresultaten. Want heel zijn leven staat in het teken van zijn obsessie met worstelen. Zijn grote doel is het winnen van het Nationale Kampioenschap in zijn gewichtsklasse. Daar leeft hij al vier jaar naar toe en dit jaar moet zijn jaar worden. Tot een knieblessure roet in het eten dreigt te gooien.
Onze blik in het hoofd van Stephen wordt gaandeweg het boek steeds verontrustender. De vrienden die hij heeft, vervreemdt hij van zich door zijn gedrag. En waarom hij nu precies de professor volgt en bespiedt, over wie wordt gezegd dat hij zijn vrouw heeft vermoord, wordt ook niet duidelijk. Vreemd gedrag, maar dat lijkt de lading niet helemaal te dekken.
'Stephen Florida' is een rauw verhaal over obsessie en eenzaamheid. Over de wil om dwars door alles heen te willen slagen. Dit heeft een prachtige vertelling opgeleverd, waarin je wordt meegezogen. Een intens krachtige coming-of-ageroman dat veel lezers van de boeken van Alex Boogers zeker zal kunnen bekoren. Niet voor niets staat er een mooie quote van hem op het omslag.

Uitgeverij: Nieuw Amsterdam
Vertaling: Joris Vermeulen
Pagina's: 316
Prijs: €22,99

Cijfer: 9