• Tel: 010 4712313
  • Hof van Spaland 31
  • 3121 CA Schiedam

Hideo Yokoyama - Tokyo Tapes 6-4

Politiemedewerker Mikami is een tijd geleden overgeplaatst van de Criminele Recherche naar de afdeling Mediarelaties. Hij is het daar absoluut niet mee eens en hoopt ook op een snelle terugkeer. Maar hij zal nu eerst de weerbarstige relatie met de pers moeten onderhouden. Dan komt hij weer in aanraking met een oude, onopgeloste zaak, waarbij een meisje werd ontvoerd en vermoord en de kidnapper er met het losgeld vandoor kon gaan. Iets wat hem en het gehele politiekorps nog altijd pijn doet. Het feit dat zijn dochter onvindbaar verdwenen is, zorgt ervoor dat Mikami ook privé onder spanning staat.

Dan komt hij rond het bezoek van de hoogste commissaris weer op het pad van het onderzoek. Tegelijkertijd wordt hij een spil in het steeds groter wordende conflict dus de facties van Algemene Zaken, waar hij onder valt en zijn oude thuis, de Criminele Recherche. Een strijd die steeds verder uit de hand dreigt te lopen. Onderzoek en conflict gaan steeds meer door elkaar heen lopen. Is er wellicht vroeger in het onderzoek informatie achter gehouden waar nu een van de groepen zijn voordeel mee wil halen?

Tokyo Tapes nr 6-4 is een goed opgezette spannende roman, waarbij de nadruk ligt op de intriges en mindgames op het bureau en met de media. Maar ook een klassieke achtervolgingsscène ontbreekt niet, met verrassende uitkomst.

Uigeverij: Xander

Vertaling: Robert Neugarten

Pagina's; 624

Prijs; € 22,50

Cijfer: 8,5