• Tel: 010 4712313
  • Hof van Spaland 31
  • 3121 CA Schiedam

Ivo Victoria – Billie & Seb

De zeventienjarige Seb is een teruggetrokken jongen, die niet gemakkelijk contact maakt. Gelukkig heeft hij Billie, een schoolvriendinnetje. Tot ze een trampoline-ongeluk krijgt en in coma in het ziekenhuis komt te liggen. Hij mag haat niet bezoeken, omdat 'Jongens als Seb rust en evenwicht nodig hebben.' Voor Kerst krijgt hij van zijn ouders een geweer, want 'al zijn vrienden hebben een geweer.'

Dit zijn de inleidende beschietingen, waarmee de roman Billie & Seb van Ivo Victoria opent. Het vertelt het verhaal van Seb, die zijn gevoelens van rouw en gemis niet kan uiten en die zich steeds verder terugtrekt in het spel met zijn dorpsgenoten. Tussen Seb en zijn ouders is er van communicatie niet echt sprake. Tussen zijn moeder en zijn oom broeit een romance uit lang vervlogen tijden, iets wat natuurlijk ook zijn invloed heeft op het huwelijk. En wat is er ooit in de oorlog bij de oude boerderij gebeurd met vijf Engelse soldaten?

Ivo Victoria laat in dit boek blijken over een fijne pen te beschikken. Op bijna elke pagina staan wel zinnen of vergelijkingen om bij stil te staan. Dat maakt hem een van de schrijvers van wie het waard is om hun schrijverschap te blijven volgen.

Dreigend, spannend, intelligent en in een prachtige stijl geschreven. Billie & Seb van Ivo Victoria is hopelijk het begin van een mooie literaire lente.

 

Uitgeverij Lebowski

318 pagina's

€ 19,99

Cijfer: 8,5