• Tel: 010 4712313
  • Hof van Spaland 31
  • 3121 CA Schiedam

Johan Harstad – Max, Mischa & het Tet-offensief

Soms kan het veel te lang duren voordat je een roman leest, die op je ligt te wachten. Te druk, teveel of te dik, zijn vaak de uitvluchten. Zo duurde het meer dan een jaar voordat ik ‘Max, Mischa en het Tet-offensief’ las en elke bladzijde had ik spijt dat ik niet veel eerder begonnen was.

Max Hansen verhuist al op jonge leeftijd van Noorwegen naar Amerika. Van een idyllische jeugd naar eenzaamheid en je niet op je plek voelen. Gelukkig vindt hij al snel een vriend in Mordechai en afleiding op het toneel. Als hij de zeven jaar oudere kunstenares Mischa en zijn lang verloren gewaande oom Owen ontmoet, waaiert de roman uit van jazzmuziek tot Burning Man en Apocalypse Now tot de aanslag op de Twin Towers.

Zodra Max begint te vertellen over zijn verleden en je het verhaal wordt ingetrokken, blijf je 1200 pagina’s benieuwd, betrokken, word je geëmotioneerd en vermaakt. Een gewoon leven, zoals dat van ons allemaal, wordt door de stem van Harstad literatuur. We zien levens de grote gebeurtenissen raken en daardoor uit koers raken en we lezen hoe ontheemde mensen toch naar elkaar toe kunnen trekken. Tot nog toe het boek dat ik iedereen dit najaar ga aanraden!

 

Uitgeverij: Podium

Vertaling: Edith Koenders en Paula Stevens

Pagina's: 1230

Prijs: € 17,50

Cijfer: 9,5