• Tel: 010 4712313
  • Hof van Spaland 31
  • 3121 CA Schiedam

Jonathan Coe – Klein Engeland

 

Als je wilt weten, hoe het zo gekomen is met de Brexit, dan moet je deze roman van Jonathan Coe lezen. Nog een keer haalt Coe zijn favoriete personages van stal om het verhaal van Engeland in deze tijden te vertellen.

Na een aantal ongelukkige relaties met hoogopgeleide mannen wordt Sophie verliefd op Ian, iemand die heel anders in het leven staat dan zij. Langzaam wordt duidelijk dat het referendum over de Brexit ook in hun leven veel spanningen oplevert, zo verschillend staat ze er tegenover. Haar oom Benjamin probeert nog een keer zijn leven een draai te geven, door eindelijk de roman waaraan hij al zolang werkt, af te maken. En dan is er nog Doug, politiek commentator, die van de ene verbazing in de andere valt, rond het circus van de politiek.

Alles wat er nu leeft in het moderne Engeland komt in deze personages samen: nostalgie en hoop voor de toekomst, teleurstelling, woede en berusting. Maar ook zijn het mensen van vlees en bloed, met hun verlangens, gebreken en dromen. Jonathan Coe schrijft het allemaal prachtig op, met sprekende scenes. Dus of het nu uiteindelijk wel of niet tot een Brexit komt, lees dit boek!

 

Uitgeverij: De Bezige Bij

Vertaling: Otto Biersma en Petra van der Eerden

Pagina's: 493

Prijs: € 24,99

Cijfer: 9