• Tel: 010 4712313
  • Hof van Spaland 31
  • 3121 CA Schiedam

Joost de Vries – Oude meesters

Wat heb ik plezier gehad bij het lezen van Oude meesters van Joost de Vries. Plezier om zijn scherpe stijl vol trefzekere formuleringen, om zijn rake dialogen en om het meeslepende verhaal dat hij in deze roman ontvouwt.

De broers Sieger en Edmund zijn twee onafhankelijke mannen, die zich eigenlijk aan anderen weinig gelegen laten. Edmund is rijk geworden na de beursgang van een app waar hij eigenlijk maar zijdelings bij betrokken was. Daardoor kan hij zijn zucht naar het verleden najagen, naar een tijd dat er nog gebieden waren om te ontdekken en avonturen om te beleven. Sieger is journalist en ergert zich aan het verval van 'zijn' krant en de media in het algemeen. Dan wordt hij in Berlijn slachtoffer van een aanslag en heeft hij een primeur die hij met niemand wil delen. Zijn reis voert hem tot diep in Oekraine.

Beide mannen leven in het grootse verleden, maar worden door het heden ingehaald. De vraag is of ze dat op tijd doorhebben. Biedt het verleden hen hulp in het heden?

Deze roman vermengt Dostojevski met Game of Thrones en Shakespeare met Andre Hazes. Op zo'n overtuigende, intelligente manier dat het het verhaal niet stoort, maar juist op gang brengt en je het onze koningin (in een prachtige slotscène) nazegt: Indrukwekkend.

Uitgeverij: Prometheus

Pagina's: 304

Prijs: € 19,99

Cijfer: 9