• Tel: 010 4712313
  • Hof van Spaland 31
  • 3121 CA Schiedam

Julie van Mol – Sterker door strijd

Bijna alle boeken die we inkopen en die we lezen worden uitgegeven door bekende uitgeverijen. Dat zorgt voor overzicht en kwaliteit (meestal). Natuurlijk worden ook wij aangesproken door auteurs die zelf hun boek hebben uitgegeven of met een kleine uitgever in zee gegaan zijn. Een van die mensen was Julie van Mol en mede door haar vasthoudendheid en doorzettingsvermogen besloot ik haar debuutroman Sterker door strijd, waar ze acht jaar aan gewerkt had, te lezen. En daar heb ik geen spijt van gehad.

Het is 2007, tijd van Hyves en MSN. Onze hoofdpersoon, een carrièrevrouw van 32 jaar, verhuist voor haar werk naar Rotterdam. Een stad waar ze buiten haar collega's om niemand kent en daar wil ze snel verandering in brengen. Daarom zoekt ze snel het gezelschap van Rotterdammers, zowel buiten de deur als achter haar computer. Met succes! Deze scenes zorgen voor een feest der herkenning, als ze langsgaat bij zaken als Sorbonne, bekend van vroeger.

Dan ontmoet ze Mark, een hoofdstedelijke clubeigenaar met twee kinderen. De liefde bloeit al snel op, maar is dit wel wat ze wil. Hij heeft twee kinderen en zij wil liever een hondje.

Ook op haar werk volgen de hobbels van promotie en conflict met een collega elkaar op. Zal zij in deze storm haar plekje in de mooiste stad van Nederland weten te vinden?

Sterker door strijd is een meeslepend verhaal geworden, vol levensechte personages en rasrotterdammers. Zo levensecht, dat ik me aan bepaalde karakters echt begon te ergeren. Dat is knap gedaan. Verder heeft Julie de research die zijn voor de roman gedaan heeft, goed ingebed in de verschillende verhaallijnen.

Met dit boek kun je een paar aangename uren op de bank doorbrengen. Als je het boek uit hebt en van 2007 weer naar onze tijd terugkeert, zul je hopen dat Julie van Mol over haar volgende boek minder dan acht jaar doet.

 

Uitgeverij: Palmslag

Pagina's: 321

Prijs: € 18,95

Cijfer: 8-