• Tel: 010 4712313
  • Hof van Spaland 31
  • 3121 CA Schiedam

Kate Tempest De stenen die de huizen bouwen

In de proloog van het boek rijden de drie vrienden Becky, Harry en Leon hun vertrouwde buurt in Zuidoost-Londen uit met een koffer vol geld. Een vlucht uit het leven dat ze tot dan toe geleid hebben. Het vervolg van het boek vertelt vanaf een jaar eerder hoe het zo gekomen is.

Zo leer je het rauwe leven kennen, waarin Becky om haar carrière als danseres en choreografe te kunnen betalen, ook mannen in hotels masseert. Haar vriend Pete heeft geen vaste baan en wisselt kleine klusjes af met bezoeken aan het arbeidsbureau. Zijn zus Harry dealt in coke onder de welgestelden om zo te sparen om haar droom waar te maken, samen met vriend Leon.

Ze komen uit gezinnen vol problemen, met weggelopen of gescheiden ouders. Maar toch proberen ze het leven vorm te geven. Die vorm zoeken ze in de liefde, werk, drank of drugs. Ieder personage en de familie waaruit hij of zij afkomstig is, krijgt genoeg ruimte om zijn verhaal te vertellen. Verhalen vol pijn, teleurstelling, maar ook hoop en liefde.

Kate Tempest is een jonge rapper en dichter en dat merk je in dit boek. Sommige passages dansen haast je boek uit en twee bladzijdes verder zijn de zinnen vol poëtische verstilling. Wat dan weer contrasteert met het beeld van de hedendaagse werkelijkheid van opgroeiende jeugd in Londen.

Een andere blik op de stad, verpakt in een ritmisch verhaal dat je de stad intrekt.


380 pagina's
€ 19,99

Uitgeverij Meulenhoff

Beoordeling 9