• Tel: 010 4712313
  • Hof van Spaland 31
  • 3121 CA Schiedam

Laat los mijn hand – Edward Docx

Laat los mijn hand is het verhaal van Louis, die met zijn vader in een oud camperbusje van Engeland naar Zwitserland rijdt. Het doel is levenseindekliniek Dignitas, waar Louis’ vader een afspraak heeft. Hij lijdt namelijk aan ALS en wil de laatste, afschuwelijke stadia van die ziekte niet meer meemaken.

Gaandeweg sluiten ook Louis’ halfbroers Ralph en Jack zich bij de reis aan. Ieder van hen heeft zo z’n eigen manier om met vaders besluit om te gaan en dat zorgt ervoor dat hoe dichter ze Zurich naderen, hoe verhitter de discussie worden. Natuurlijk zijn er in het verleden ook nog dingen gebeurd die tijdens een laatste reis niet onbesproken moeten blijven. Kunnen alle zonen het besluit van hun vader respecteren?

Het onderwerp van het boek is natuurlijk zwaar, maar de intelligentie en de humor waarmee de gesprekken gelardeerd zijn, geven de lezer ook lucht. Daardoor heeft Edward Docx een boek geschreven dat je eigenlijk niet onbewogen kan laten. Eerlijk, krachtig, grappig, slim en wijs. Ik was er beduusd van toen ik het uithad, maar heb tijdens de reis ook vaak hardop gelachen. Een reis als het leven zelf.

 

Uitgeverij: AtlasContact

Vertaling: Dirk-Jan Arensman

Pagina's; 416

Prijs: € 21,99

Cijfer: 9