• Tel: 010 4712313
  • Hof van Spaland 31
  • 3121 CA Schiedam

Laura van der Haar - Het Wolfsgetal

Al in de eerste scène van dit spannende debuut wordt duidelijk dat de vriendschap tussen de ik-persoon en vriendin Vikki geen normale is. Vikki zoekt constant de grens op van wat mag en kan en probeert haar vriendin daarin mee te trekken. Van op jonge leeftijd roken tot zelfverminking en het vernederen van klasgenoten; het gaat van kwaad tot erger. Vooral één meisje, die de hoofdpersoon wel als vriendin ziet, moet het vaak ontgelden. Is het om haar meer welgestelde afkomst of is er sprake van jaloezie?

Omdat elk hoofdstuk afgewisseld wordt met het verslag uit een forensisch rapport, neemt de spanning steeds meer toe. Van wie is het lichaam waarover het rapport geschreven is?

Als lezer zie je al snel de manipulatieve kant van Vikki en wacht je langzaam op het moment dat de hoofdpersoon dat ook gaat zien. Dat dat uitblijft, zorgt voor een verstikkende leeservaring. Over ontsporend gedrag binnen een pubervriendschap hebben we de afgelopen tijd wel vaker gelezen, maar Laura van der Haar weet er door haar originele schrijfstijl en keuze van beelden een mooie draai aan te geven. Tot aan het sterke slot aan toe

Uitgeverij: Podium

Pagina's: 340

Prijs: €19,99

Cijfer: 8,5