• Tel: 010 4712313
  • Hof van Spaland 31
  • 3121 CA Schiedam

Leïla Slimani – Een zachte hand

Het begin van de roman vertelt al meteen hoe het verhaal afloopt: de kinderen van een Frans echtpaar worden vermoord, door de nanny. Het boek draait dan ook om de vraag hoe het zo gekomen is.

Myriam en Paul gaan op zoek naar een nanny voor hun twee Parijse kinderen, want Myriam wil haar carrière weer oppakken. Ze zijn dan ook heel blij met Louise, de perfecte oppas, die al snel de harten van de kinderen weet te veroveren en misschien wel belangrijker voor de kinderen wordt dan hun eigen ouders.

Langzamerhand begint haar gedrag echter rare trekjes te vertonen. Tegelijkertijd maken Paul en Myriam niet altijd de juiste keuzes en scheppen ze zo bij Louise de verkeerde verwachtingen. De lezer kruipt bij elk personage in het hoofd en ziet het drama, vol misverstanden en vooroordelen, zich ontwikkelen. Tot aan het afschuwelijke einde.

Een aangrijpend psychologisch portret en een drama waarin sociale verschillen een grote rol spelen. Het is uitstekend geschreven en met een scherpe blik. Daardoor moet je wel doorlezen in een van de toppers voor het najaar.

Uitgeverij: Nieuw Amsterdam

Vertaling: Gertrud Maes

Pagina's: 191

Prijs: 19,99

Cijfer: 9