• Tel: 010 4712313
  • Hof van Spaland 31
  • 3121 CA Schiedam

Lidewijde Paris - Hoe lees ik?

Hoe lees ik? Lidewijde Paris

 

Een boek dat over lezen gaat en dat wil laten zien hoe je nog meer van literatuur kan genieten, dat is een boek naar mijn hart! Vooral als in het boek dan ook o.a. werk van Julian Barnes, Haruki Murakami en Elena Ferrante wordt besproken, een aantal van mijn lievelingsauteurs.

Lidewijde Paris, uitgever, redacteur en interviewer, behandelt in Hoe lees ik? hoe de schrijver met perspectieven, thema's, tijdsverloop, stijlfiguren en beeldspraak de lezer beïnvloedt en manipuleert en hoe de lezer die begrippen kan gebruiken om dieper tot het werk door te dringen. Dat doet ze aan de hand van uitgebreide fragmenten en korte verhalen, die mij weer nieuwsgierig maakten naar meer werk van de schrijver. En zo blijf je als lezer steeds nieuwe verhalen ontdekken.

Paris weet alle begrippen en handvatten op een heldere en overzichtelijke manier te behandelen. Nergens wordt het onduidelijk of gebabbel voor de vuist weg.

Van flap tot flap straalt de liefde voor lezen uit het boek. Het is ideaal voor leden van leesclubs die graag hun leeservaringen willen uitdiepen, omdat er meer in literatuur zit dan op het eerste gezicht lijkt, maar ik denk dat elke gepassioneerde lezer op dit boek zat te wachten. Op zoek gaan naar de 'stille signalen' in de tekst, gewoon in je luie leesstoel.

 

Uitgeverij Nieuw Amsterdam

286 pagina's

€ 17,99

Cijfer: 8