• Tel: 010 4712313
  • Hof van Spaland 31
  • 3121 CA Schiedam

M.L. Rio – Als wij schurken waren

 

Oliver Marks mag na tien jaar de gevangenis verlaten. Hij zat daar voor een moord die hij heeft bekend, maar de rechercheur die de zaak onderzocht, heeft altijd zijn twijfels gehouden. De roman is opgezet als een laatste gesprek tussen beiden, waarin de waarheid eindelijk uit de doeken wordt gedaan.

Tien jaar eerder is Oliver onderdeel van een groep studenten aan een prestigieuze toneelschool, waar het werk van Shakespeare centraal staat. Zo centraal, dat de leerlingen regelmatig gesprekken in citaten van de bard voeren. Het is een nauw verweven vriendengroep van zeven personen, elk met hun eigen karakter en vaak spelen ze rollen die daar ook bij passen. Totdat de rolverdeling zowel op als naast het toneel veranderd en een van hen daarvan het slachtoffer wordt.

De lezers van Donna Tartt's De verborgen geschiedenis kunnen hun hart ophalen aan dit boek en ook liefhebbers van toneel en het werk van Shakespeare kunnen er niet omheen. Een vlot geschreven, spannend verhaal over liefde, vriendschap en obsessie dat voor mij een van de verrassingen van dit najaar is.

Uitgeverij: Atlas Contact

Vertaling: Anne Jongeling

Pagina's: 422

Prijs: € 24,99

Cijfer: 8,5