• Tel: 010 4712313
  • Hof van Spaland 31
  • 3121 CA Schiedam

Mathias Menegoz - Karpathia

Het zijn de perfecte ingrediënten voor een avontuurlijke historische roman: een duel tussen officieren, een landgoed aan de grens van het keizerrijk, onbetrouwbare horigen en een bende bosbewoners met revolutionaire sympathieën.
Graaf Alexander Korvanyi vertrekt met zijn kersverse bruid naar het kasteel van zijn voorvaderen in een uithoek van het Oostenrijk-Hongaarse keizerrijk. Daar aangekomen hoopt hij het immense landgoed weer tot een succes te maken. Na een bloedige opstand, waarbij een bloedverwant het leven liet, stond het kasteel al jaren leeg. Voor de opzichter, maar ook voor de vele horigen in de dorpen, is de nieuwe situatie afwachten. Hoe zal de heer zich gedragen? De drie verschillende bevolkingsgroepen kennen al genoeg spanningen onderling, mede veroorzaakt door hun eigen gebruiken en taal.
Alexander blijkt een opvliegend en koppig man, die zijn zin graag doordrijft. Dat wordt lastiger als er tegenslagen op zijn pad komen. Er worden kinderen vermist. Er gaan zelfs geruchten dat de graaf een vampier is (we zitten tenslotte in Transsylvanië). Een groots opgezet Jagdfest, bedoeld om de wolven in het gebied te doden, is de lont in het kruitvat. De bosbewoners zien hun kans schoon om weer met de graaf in het kasteel af te rekenen. Wie zal in deze slag overwinnen?
Door de afwisseling tussen de personages weet Mathias Menegoz je te blijven boeien. Dan ben je op bezoek bij de pope in een Vlachisch dorpje, dan sta je in Wenen naar een duel te kijken. Zolang de regen aanhoudt is Karpathia een heerlijk boek om in te verdwijnen. Maar ook in Karpathia gaat de zon schijnen!Uitgeverij Atlas Contact
526 pagina's
€ 29,99


Beoordeling 8