• Tel: 010 4712313
  • Hof van Spaland 31
  • 3121 CA Schiedam

Matthew Weiner – Heather, volmaakt

Mark en Karen hebben alles in het leven. Een baan waarmee Mark veel geld verdient, een prachtig appartement in New York en een prachtige dochter, die al van jongs af aan mensen weet te betoveren met haar uiterlijk en haar gedrag, vol begrip en wijsheid. Karen zorgt dat ze er altijd voor haar dochter is en het ontbreekt haar aan niets. Heather is, de titel zegt het al, volmaakt.

Bobby is een ex-gedetineerde, wiens leven een rommeltje is. Zijn alleenstaande moeder is drugsverslaafd en hij heeft een ongelukkige jeugd. Na zijn gevangenisstraf omdat hij een meisje had aangerand, is hij blij dat hij werk krijgt bij de verbouwing van een appartement. Het appartement boven Mark, Karen en Heather.

Langzaam buigen deze levens steeds dichter naar elkaar toe, tot ze elkaar onvermijdelijk zullen raken. Wat daarvan de uitkomst zal zijn, is voor de lezer lang gissen. Maar dat het tot een botsing zal komen, is wel duidelijk.

Heather, volmaakt draait om het ten koste van alles willen beschermen van dat waar je echt van houdt. Een kleine roman als een parabel, van de schrijver van Mad Men en producer van The Sopranos.

 

Uitgeverij: De Bezige Bij

Vertaling: Paul van der Lecq

Pagina's: 142

Prijs: € 16,99

Cijfer: 8