• Tel: 010 4712313
  • Hof van Spaland 31
  • 3121 CA Schiedam

Merlijn Kerkhof – Oude Maasweg, kwart voor drie

 

 

Dit jaar is het veertig jaar dat The Amazing Stroopwafels bestaan en dat zullen we weten ook! Een van de hoogtepunten van dit jubeljaar is het verschijnen van het boek Oude Maasweg, kwart voor drie. Het is geschreven door de meest bevooroordeelde persoon die er over de band kan zijn, namelijk muziekjournalist en zoon van, Merlijn Kerkhof.

Het heel een lekker leesbaar, vlot geschreven boek vol mooie anekdotes opgeleverd, waaruit ook de bewondering voor de bandleider en vader Wim spreekt, 'maar hij spaart zijn vader niet'. We krijgen verhalen te lezen over de eerste optredens op de Lijnbaan, de voorgeschiedenis van de band en over waarom de band nooit een Top 40-hit heeft gehad. Natuurlijk komt ook het onverwachte succes van Oude Maasweg aan bod en de tweespalt waarvoor dit nummer heeft gezorgd. Vergeet ook de beroemde valsemunterszaak niet rond de hoes voor De straat betaalt.

Anekdote wordt op anekdote gestapeld en zo ontstaat een goed beeld van de frontman van de Rotterdamste band van Nederland, een zuinige man, die ook als wereldreiziger bezochte landen spaart en die veel meer waardering voor zijn teksten zou moeten krijgen. Hopelijk is dat rond het vijftigste jubileum beter geworden.

Uitgeverij: Thomas Rap

Pagina's: 252

Prijs: € 19,99

Cijfer: 8,5