• Tel: 010 4712313
  • Hof van Spaland 31
  • 3121 CA Schiedam

Michael Ondaatje – Blindganger

Wat doet het met je als je in je jeugd door je ouders wordt losgelaten en je volkomen afhankelijk wordt van vreemden, zonder uitleg? Rond deze vraag heeft Michael Ondaatje deze spannende, maar ook dromerige roman geschreven over de veertienjarige Nathaniel. Net na de Tweede Wereldoorlog vertrekken zijn ouders uit Londen en hij wordt opgevangen door een groep mensen, levend aan de mistige kanten van de samenleving. Dat intrigeert hem als jongere , maar zal hem ook zijn verdere leven tekenen. Hij wordt bij de volwassenen betrokken en maakt tal van ongewone dingen mee.

De uiteindelijke terugkomst van zijn moeder is met onduidelijkheden omkleed. Is zij eigenlijk wel weggeweest? Waar is ze gebleven? Waar is Nathans vader? Als volwassene gaat Nathan op zoek naar de feiten. Wat kun je nu echt te weten komen over een ander mens? Dat is een van de belangrijke vragen die er in dit boek gesteld worden.

Ondaatje, bekend van The English Patient, weet met dit boek je mee te slepen vanaf de eerste, spannende zin. De wereld die hij schept is mysterieus en sfeervol, tot op de laatste pagina toe.

Uitgever: Nieuw Amsterdam

Vertaling: Inger Limburg en Lucie van Rooijen

Pagina's: 286

Prijs: € 19,99

Cijfer: 8,5