• Tel: 010 4712313
  • Hof van Spaland 31
  • 3121 CA Schiedam

Naomi Alderman – De macht

Opeens is het er. Het begint bij een paar tienermeisjes en langzaam breidt het zich uit naar alle vrouwen. En het verandert de wereld.

Vrouwen ontdekken namelijk dat zij de kracht bezitten: ze kunnen met hun handen een elektrische kracht opwekken, die voor folterende pijnen kan zorgen en die zelfs kan doden. Mannen staan letterlijk machteloos; de rollen zijn nu omgedraaid.

Alderman begint deze roman met dit nieuwsgierig makende gegeven en zorgt er door haar flitsende schrijfstijl voor dat je al snel helemaal in het boek opgaat. Vier verhaallijnen, die soms bij elkaar komen, schetsen het beeld van een veranderende samenleving. We lezen over een meisje dat de andere meisjes weet te binden, een meisje dat op het criminele pad gaat, een politica die opeens meer mogelijkheden ziet en een journalist die vanaf de eerste onrust voor beelden zorgt.

Hierdoor werkt de roman tegelijk als een spiegel. Want dat weet Alderman heel knap te bereiken: zonder dat ze het er dik bovenop legt, worden de vreemde aannames die in onze maatschappij heersen, door de omdraaiing extra benadrukt en aangekaart. Ook weet ze een goed, ingenieus verhaal te vertellen. Aanbeveling voor elke vrouw (én man).

Uitgeverij: Atlas Contact

Vertaling: Astrid Huisman en Roos van de Wardt

Pagina's: 438

Prijs: 21,99

Cijfer: 9