• Tel: 010 4712313
  • Hof van Spaland 31
  • 3121 CA Schiedam

Onno Wesseling - Licht

Als Indra, conservator bij een museum, naar een oude weduwe wordt geroepen om de kunstcollectie van haar overleden man te beoordelen, herkent hij in haar een jazzpianiste bij wie hij in zijn kinderjaren eenmaal op bezoek is geweest. Tijdens zijn onderzoek overlijdt de weduwe, maar niet voordat Indra zijn twijfels over de echtheid van een aantal stukken heeft uitgesproken. Samen met haar dochter Eva probeert Indra antwoorden te vinden op vragen over de schilderijen en over het verleden van haar ouders. Want dat blijkt ook met vraagtekens omhuld te zijn.

Gesprekken met Indra's vader en een oud-hoofdinspecteur bij de politie, twee vroegere vrienden, zorgen ervoor dat de geheimen uit het verleden langzaam ontsluierd worden. Geheimen over Eva's ouders, maar ook over de verdwijning van Indra's moeder.

Licht is een fijne vertelling met een onderhoudend plot. Een boek over schilderkunst en muziek, maar ook over de duistere kanten van de menselijke geest. Centraal staat een vriendengroep, waarvoor liefde en opoffering juist een breekijzer is, die de groep uit elkaar drijft. Maar de verhalen over vroeger blijven en dragen de uiteindelijke waarheid in zich.

Uitgeverij: De Geus

Pagina's: 348

Prijs: 21,50

Cijfer: 8,5