• Tel: 010 4712313
  • Hof van Spaland 31
  • 3121 CA Schiedam

Peter Buwalda – Otmars zonen

 

Acht jaar hebben we er op moeten wachten, maar eindelijk is Peter Buwalda debutant af. Zijn tweede boek is nu uit en het antwoord op de vraag: Was het het wachten waard? kan alleen maar ja zijn.

Het brandpunt van het boek is de hooggeplaatste medewerker van Shell Johan Tromp. Een alfaman, geobsedeerd door macht en de kroonprins van het olieconcern. Hij wordt op een beslissend punt in zijn carrière op het ijskoude Siberische eiland Sakhalin bezocht door twee mensen uit zijn verleden.

Aan de ene kant Ludwig Smit, de verteller van het grootste gedeelte van het verhaal. Opgegroeid met een pleegvader en twee muzikale wonderkinderen en nu denkt hij in Johan Tromp zijn nooit gekende vader ontdekt te hebben. Daarnaast komt ook Isabelle Orthel aan het woord, een onderzoekjournaliste die na een stormachtige affaire met Tromp, de beerput komt opentrekken die hem uit het centrum van de macht zal laten vallen. Ludwig en Isabelle hebben ook samen een geschiedenis, die door het wisselende vertelperspectief mooi aan bod komt.

Buwalda heeft wederom een breed opgezet, overrompelend boek geschreven, dat bij iedereen hoog op zijn boekenweeklijstje zal komen te staan. Na het omslaan van de laatste bladzijde, kun je alleen maar roepen om meer!

Uitgeverij: De Bezige Bij

Pagina's: 496

Prijs: €27,50 pbk / € 39,99 gebonden

Cijfer: 9