• Tel: 010 4712313
  • Hof van Spaland 31
  • 3121 CA Schiedam

Suzan Hilhorst – Sara en Liv

Sara en Liv is het levensverhaal van twee jonge zusjes. Een verhaal dat zich voornamelijk afspeelt in ziekenhuizen. Het is ook het verhaal van de impact die hun korte levens had op hun gezin.

De eerste weken na de geboorte van Sara ging alles goed. Haar ouders en haar broer Nils genoten volop van het nieuwe leven in hun midden. Tot het misgaat en Sara met hartproblemen naar het ziekenhuis gebracht met worden. Dan opent zich een wereld waarin de ouders voor onmogelijke dilemma’s komen te staan. Bijvoorbeeld die van een harttransplantatie: vol risico’s en het nieuwe hart gaat maar ongeveer vijftien jaar mee.

Suzan Hilhorst weet je met haar autobiografische verhaal van de eerste scene tot de laatste pagina mee te voeren langs allerlei emoties. Bij beide kinderen. Want nadat het met Sara niet goed afloopt en er wordt vastgesteld dat de hartafwijking niet erfelijk is, krijgen ze nog een kindje, Liv. Iedereen hoopt natuurlijk dat dit weer gezond is, want de kans op een afwijking is zo klein. Maar een kleine kans is ook een kans.

Omdat Suzan ook gewoon heel goed kan schrijven en goed heeft nagedacht over hoe ze haar verhaal wil vertellen, is het een verhaal vol emoties geworden, dat je af en toe echt even weg moet leggen. Poëtisch verteld, over het verlies van het kwetsbare in je leven.

Uitgeverij: Hollands Diep

Pagina's: 190

Prijs: €19,99

Cijfer 8,5