• Tel: 010 4712313
  • Hof van Spaland 31
  • 3121 CA Schiedam

Willy Vlautin – Laat me niet vallen

Horace Hopper is een jongen die het in zijn leven niet makkelijk heeft gehad. Zijn (rijke) vader verliet het gezin al snel en heeft geen behoefte meer aan contact met zijn zoon. Zijn moeder kan niet meer voor hem zorgen en stuurt hem naar zijn oma, die ervoor zorgt dat hij kan intrekken op de boerderij van de familie Reese. Zij hopen dat Horace het bedrijf overneemt, maar Horace wil professioneel bokser worden en vertrekt naar de grote stad.

Dan splitst het verhaal zich op: we volgen het oude echtpaar Reese, die moeite hebben om alles draaiende te houden zonder Horace en misschien wel hun grond vaarwel moeten zeggen en we volgen Horace in zijn zoektocht naar boksroem. Al snel blijkt dat het maar de vraag is of hij als bokser in de wieg gelegd is. Hij krijgt meer klappen dan goed voor hem is, maar weet door zijn harde directe vaak zijn tegenstanders knock-out te slaan. Zijn naiviteit zorgt ervoor dat er aan alle kanten misbruik van hem gemaakt wordt. Zal hij in zijn opzet slagen of juist in de goot belanden?

De roman speelt in de onderlaag van de samenleving in het Zuiden van de VS en in Mexico en heeft het rauwe dat je daar zou verwachten. Toch is Horace een ontwapenende, gevoelige jongen, waarvan je al snel hoopt dat hij inziet dat hij beter naar de boerderij kan terugkeren. De zoektocht naar je bestemming gaat ook in deze roman niet over rozen.

 

Uitgeverij: Meulenhoff

Vertaling: Dirk-Jan Arensman

Pagina's; 297

Prijs: €19,99

Cijfer:8,5