• Tel: 010 4712313
  • Hof van Spaland 31
  • 3121 CA Schiedam

Anja Dunk – Strudel + knödel

Er heerst een hardnekkig misverstand over de Duitse keuken. Wij blijven maar denken dat daar voornamelijk Bratwurst und Bier genuttigd wordt. Als je de moeite neemt om een tijdje in Duitsland door te brengen, merk je algauw dat, afhankelijk welke regio je verblijft, de Duitse keuken zeer veelzijdig en innovatief kan zijn en vooral seizoensgebonden.

Anja Dunk is in Wales geboren en heeft een Duitse moeder en een Welshe vader. Haar kindertijd speelde zich gedeeltelijk af in Duitsland en haar liefde voor eten begon thuis aan de keukentafel en groeide in de jaren dat zij werkte in cafés en restaurants.

De recepten in Strudel + knödel zijn bijvoorbeeld bierknoedels met romige jeneverbespaddestoelen , met spinazie en rundvlees gevulde pasta of met laurierblad en citroen gebakken kabeljauw. Maar ook fijne drankjes zoals Gin met vlierbloesem en aardbeien. Allemaal heel smakelijk en zonder al te veel moeite te bereiden. Daarnaast geeft ze ook nog eens leuke en interessante achtergrondinformatie.

Om in de stemming te komen zou ik ook vooral eens kijken naar Land und Lecker op WDR waar stoere landvrouwen met een eigen boerenbedrijf de meest geweldige maaltijden klaarmaken voor hun collega landvrouwen. Je krijgt direct zin om aan te schuiven.

Uitgeverij: Nijgh & Van Ditmar

Vertaling: Mariëlle Stein[atz

Pagina's: 343

Prijs: € 32,50

Beoordeling: 8,5