• Tel: 010 4712313
  • Hof van Spaland 31
  • 3121 CA Schiedam

Christina López Barrio – Nevel in Tanger

 

2015. Flora Gascón beleeft een vurige nacht in een hotelkamer met een man die niet haar echtgenoot is. Ze spreken af elkaar de volgende dag weer te ontmoeten maar hij komt niet opdagen. In de hotelkamer is haar een boek opgevallen Nevel in Tanger van de schrijfster Bella Nur en ze neemt een amulet mee dat uit de portemonnee van de man is gevallen.

Ze koopt het boek en overtuigt zichzelf dat de hoofdpersoon uit het boek, Paul Dingle, dezelfde man is met wie ze de nacht heeft doorgebracht.

Omdat haar huwelijk behoorlijk ingedut is, de kinderwens onvervuld en literaire ambities, ze is vertaalster van gebruikershandleidingen, op een laag pitje staan, kiest ze ervoor naar Tanger af te reizen om daar haar Paul Dingle te vinden.

In Tanger ontmoet ze Bella Nur die een stokoude dame blijkt omgeven met mysteries. De Paul Dingle uit het boek is in 1951 spoorloos verdwenen dus hoe kan de Paul Dingle in 2015 dan zo aantrekkelijk, jong en springlevend zijn? En waar is hij gebleven?

Het boek wisselt de avonturen van Flora af met de hoofdstukken uit het boek van Bella Nur en voor zowel Flora als de lezen gaan fictie en werkelijkheid behoorlijk door elkaar lopen.

Een prettig geschreven verhaal met thrillerelementen dat makkelijk wegleest.

Uitgeverij: Wereldbibliotheek

Vertaling:Jacqueline Visscher

Pagina's: 302

Prijs: €19,99

Beoordeling: 7,5