• Tel: 010 4712313
  • Hof van Spaland 31
  • 3121 CA Schiedam

Elizabeth Taylor – Hotel Claremont

Op een regenachtige zondagmiddag in januari neemt mevrouw Palfrey haar intrek in hotel Claremont. Ze is onlangs weduwe geworden en wil de jaren die ze nog voor zich heeft daar doorbrengen. Dergelijke hotels zijn de laatste stop voor het verpleegtehuis. Zij zal haar dagen doorbrengen te midden van leeftijdsgenoten die hier al permanent wonen. Er gebeurt zelden iets, het eten is niet geweldig en het blijkt een uitdaging om te wachten op de dagelijkse menukaart waar ook al geen verrassingen op staan.

De dagen zijn gevuld met oeverloze gesprekken, geroddel en opscheppen over veelal onzichtbare (klein)kinderen.

Mevrouw Palfrey, die geen goede band heeft met haar familie, laat weten dat haar kleinzoon haar zeker snel zal bezoeken en natuurlijk is iedereen reuze nieuwsgierig. Haar kleinzoon laat zich niet zien maar dan ontmoet zij op straat de knappe, jonge schrijver Ludo die maar al te graag en vol verve de rol van kleinzoon op zich wil nemen.

Elizabeth Taylor (1912-1975) schetst een portret vol mededogen en onderkoelde humor van mensen in de laatste fase van hun leven. Haar manier van schrijven deed mij aan de Old Filth boeken van Jane Gardam denken en ik heb het met net zoveel plezier gelezen.

Uitgeverij: Karmijn

Vertaling: Johannes Jonkers

Pagina's: 192

Prijs: €19,95

Beoordeling: 8,5