• Tel: 010 4712313
  • Hof van Spaland 31
  • 3121 CA Schiedam

Joanna Cannon – Het probleem met bokken en schapen.

Engeland 1976: mevrouw Creasy wordt vermist. Op straat is het geroddel niet van de lucht. Tijdens de eindeloze hete zomervakantie besluiten de tienjarige Grace en Tilly op onderzoek te gaan.

Hun zoektocht brengt ze bij de pastoor die laat weten dat ze op zoek moeten gaan naar God: dan zal alles duidelijk worden. Of dat zo is, is nog maar de vraag maar op zoek naar God blijkt wel dat er tien jaar geleden iets is gebeurd dat alles met de verdwenen vrouw te maken heeft. Het dorp blijkt bol te staan van leugens en bedrog.

Zo was er ooit een gestolen baby. Met een beschuldigende vinger wordt gewezen naar Walter Bishop. Hij heet een kinderlokker te zijn, een viezerik en men wil hem het liefst het dorp uit hebben. Stenen gaan door zijn ramen en zijn huis gaat in brand.

Cannon – haar eigenlijke beroep is psychiater – beschrijft de dorpelingen op meesterlijke wijze. De zelfingenomen Harold en zijn volgzame vrouw Dorothy. Tilly die van haar moeder altijd een Zuidwester op moet want zij is een kwetsbaar meisje. De ouders van Grace die hun nieuwe buren van Indiase afkomst op het onvermijdelijke kennismakingsbezoek joviaal laten weten dat ze erg van Indiaas eten houden en dol zijn op Indiase muziek: ze hebben alle platen van Demis Roussos!

Als op een dag de afbeelding van Jezus op de regenpijp verschijnt en de strijd over wie hem mag bewaken losbarst, nadert de ontknoping.

Een heerlijk boek vol humor en spanning. Midsummer Murders in boekvorm.

Uitgeverij: Orlando

Vertaling: Elvira Veenings

Pagina's; 350

Prijs: 19,95

Beoordeling: 8,5