• Tel: 010 4712313
  • Hof van Spaland 31
  • 3121 CA Schiedam

Onno Kleyn - De grote Kleyn

 

 

 

Culinair schrijver Onno Kleyn heeft in 'De grote Kleyn' alles opgeschreven dat hij over eten weet. En dat is veel! Ruim 1000 pagina's waarin echt álle aspecten van ons voedsel aan de orde komen, van etiquette tot snijtechnieken, van kliekjes tot culinaire fabels. Kleyn besteedt uitgebreid aandacht aan alle denkbare ingrediënten en neemt ons mee naar de streekeigen keukens van Portugal tot Lapland.

Hoewel er een flinke hoeveelheid uitstekende recepten instaan, lijkt 'De grote Kleyn' niet bedoeld te zijn als kookboek. Het is vooral een prettig leesbaar en inspirerend bladerboek. Een lijvig naslagwerk dat je op een willekeurige pagina kunt openslaan, om van daaraf lekker te gaan lezen en je dan na half uurtje af te vragen waarom je zo'n trek hebt in bijvoorbeeld Italiaanse kastanjekoek of Paardenstoof uit Tonga... 

Een extra pluim is er voor vormgever, illustrator en drukker. Zijn hebben er een boek van gemaakt dat je graag op tafel legt en dat extra cachet geeft aan je culinaire boekenplank. 'De Grote Kleyn', het heerlijkste eetboek sinds 'De Dikke Johannes', kost nog geen stuiver per pagina!.

 

Uitgeverij Nijgh & Van Ditmar

1007 pagina's

€ 45,00

Beoordeling: 8,5