• Tel: 010 4712313
  • Hof van Spaland 31
  • 3121 CA Schiedam

2 – Renaud Capucon – Cinema

Home » CD's » CD klassieke top10 » 2 – Renaud Capucon – Cinema

 

Het album ‘Cinema’ van de Franse sterviolist bevat onvergetelijke thema’s van 19 Amerikaanse, Franse, Italiaanse en Britse films, van klassiekers uit 1930 tot de meest actuele Hollywood blockbusters. Onder meer zijn de soundtracks te horen van The Godfather, Breakast at Tiffany’s, Schindler’s List, Cinema Paradiso, The Mission, Out of Africa, Le mépris en Amélie. De muziek van deze films is gecomponeerd door grootheden als John Williams, Erich Korngold, Henry Mancini, Michel Legrand, John Barry, Nino Rota, Maurice Jarre, Ennio Morricone en Vladimir Cosma.
Deze verzameling filmmuziek weerspiegelt diverse muzikale stijlen: van de opulente symphonische stijl van Korngold tot muziek met hit-potentieel van Mancini en Kosma. ‘Maar uiteindelijk is er maar één muzieksoort’, aldus Capucon: ‘Muziek die je iets laat voelen. (…) Muziek verbonden aan beeld oefent veel invloed uit op onze emoties en het is prachtig om mezelf te kunnen uiten door deze film thema’s.”

Renaud Capucon is een van ‘s werelds topviolisten. Samen met het Brussels Philharmonic onder leiding van Stéphane Denève brengt hij de onderliggende emoties van de uiteenlopende films met veel kracht

€18,99

 

Bestellen