• Tel: 010 4712313
  • Hof van Spaland 31
  • 3121 CA Schiedam

4 – Joep Beving Henosis

Home » CD's » CD klassieke top10 » 4 – Joep Beving Henosis

 

Joep Beving had tot zijn oude dag elk jaar een dozijn verstilde pianoliedjes kunnen uitbrengen waarmee de streamingdiensten dankbaar hun populaire slaap- en studie-afspeellijsten zouden kunnen vullen. Zo’n album is ‘Henosis’ niet geworden. Niet alleen maar. Ze staan er wel op, die vintage Beving-liedjes, maar dat is slechts de helft van dit omvangrijke (101 minuten!) verhaal.

Beving breidt uit. Hij werkt met koor, strijkorkest, cellist, kamerorkest en elektronica. Goed nieuws; hoe lekker je ook weg kunt dromen bij zijn pianospel, wanneer je het idee eenmaal doorhebt begint het aardig te vervelen. De grap is dat de samenwerking met andere muzikanten regelmatig tot dezelfde luisterervaring leidt.

De strijkers van Deutsches Filmorchester Babelsberg kan je even eenvoudig van je af laten glijden als Bevings ruimtelijke pianospel. Op andere momenten doet Beving iets wat hij niet eerder deed: hij vraagt je aandacht. Alsof hij na al die jaren van geven eindelijk iets terugverlangt.

Nummers als ‘Klangfall’, ‘Apophis’ en ‘Nebula’ werken toe naar een climax waarbij het lastig studeren is. Laat staan dat je erbij in slaap kunt vallen. ‘Henosis’ is het sluitstuk van een trilogie. Het lijkt eerder op een nieuw begin. (Klaas Knooihuizen)

€ 22,99

 

Bestellen