Beste, , Hier een nieuwsbrief van PostScriptum.

Aankomende activiteiten

John de Wolf signeert zijn boek - donderdag 6 maart

john de wolfAanstaande donderdag bezoek John de Wolf onze winkel ter gelegenheid van het uitkomen van zijn biografie De Wolf, John.
De schrijver van dit boek, Jeroen Siebelink, zal John de Wolf eerst interviewen, waarna er gelegenheid is om het boek te laten signeren.

John de Wolf (Schiedam 1962) is een icoon van het Nederlandse voetbal. Als speler van onder meer Sparta, FC Groningen, Feyenoord en Wolverhampton Wanderers groeide hij uit tot een verschijning op de velden. Met Feyenoord behaalde hij drie nationale bekers en werd hij kampioen van Nederland. Zijn ware voetbalerfenis is de onhollandse, meedogenloze stijl en zijn grenzeloze doorzettingsvermogen die hij nu overbrengt op de verdedigers van Sparta.

Maar John is veel meer dan voetbal. Dit is het verhaal achter de wolvenogen. Het verhaal over de ontwikkeling van een jongen tot profvoetballer, en van profvoetballer tot bezorgde vader. Nooit eerder was John de Wolf zo openhartig als in deze biografie.

John de Wolf bezoekt onze winkel van 16.00 uur tot 17.30 uur
De toegang is gratis


Lees meer

Cees Nooteboom in 't Huis te Poort - maandag 10 maart

Maandag 10 maart: een unieke kans om schrijver Cees Nooteboom te ontmoeten

Cees Nooteboom en Simone Sassen over Saigoku. Pelgrimage naar de 33 tempels bij Kyoto

Cees NooteboomDiverse grote schrijvers waaronder Adriaan van Dis, Remco Campert en Jan Siebelink waren ooit te gast in ’t Huis te Poort. Eén grote naam ontbrak echter nog in dit rijtje: Cees Nooteboom. Deze auteur die niet alleen in Nederland, maar ook ver daarbuiten groot aanzien geniet, is maar zelden in het land en heeft mede daardoor maar weinig gelegenheid om in het openbaar te verschijnen. Het is dan ook een eer voor de organisatie om Nooteboom te mogen ontvangen én een unieke kans voor het publiek om persoonlijk met de schrijver kennis te kunnen maken.

Cees Nooteboom en fotografe Simone Sassen hebben zich tweemaal gewaagd aan de pelgrimstocht naar het prachtige Saigoku, in het westen van Japan. Saigoku wordt wel ‘het bedevaartsoord van de 33 tempels’ genoemd. Sassen fotografeerde de tempels in alle seizoenen. Op die manier wist zij poëtische beelden van sneeuw, kersenbloesems en herfstbladeren vast te leggen. De wisselwerking tussen beeld en tekst resulteerde in een unieke publicatie. Japan wordt hier op zijn mooist geportretteerd.

In het kader van de Boekenweek, met dit jaar als thema ‘reizen in je hoofd’ heeft de Stichting ’t Huis te Poort Cees Nooteboom uitgenodigd om over het bijzondere project te vertellen. De foto's van fotografe Simone Sassen zullen zijn verhaal ondersteunen.

Het koppel reisde per bus, met de trein en te voet. Ze liepen kilometers ver en soms talloze trappen omhoog. Sommige van de tempels die ze bezochten, dateren van de Heianperiode. Nooteboom linkt ze aan de klassieke Japanse tekst Het verhaal van Genji van Murasaki Shikubu. Dit verhaal werd geschreven rond het jaar 1000 en wordt gezien als de eerste echte roman in de wereldgeschiedenis. Onlangs verscheen een Nederlandse vertaling met een nawoord van Cees Nooteboom.

Het belooft een prachtige avond te worden, aantrekkelijk voor boeken-, reis-, én cultuurliefhebbers.
Om de oosterse sfeer nog te verhogen zal de Japanse pianiste Misaki Yamada de avond muzikaal omlijsten.

Maandagavond 10 maart 2014, aanvang 20:15 uur
Kaarten € 15,00 in de voorverkoop, € 17,50 aan de zaal


Dank u wel - PostScriptum
Als u niet om dit bericht heeft gevraagd negeer het a.u.b.

Als u problemen hebt met lezen van deze mail, bekijk nieuwsbrief op de website

Als u deze nieuwsbrief niet meer wilt ontvangen klik hier

Email: info@postscriptum.nl

Tel: 010 471 23 13

Adres: Hof van Spaland 31
3121 CA Schiedam ZH.

Follow us on Facebook Follow us on Twitter