Beste, , Hier een nieuwsbrief van PostScriptum.

Boekenweekavond zaterdag 7 maart

Boekenweekavond bij Post Scriptum, zaterdag 7 maart

Aanstaande zaterdagavond 7 maart openen wij de Boekenweek met onze 'Te gek voor woorden boekenweekavond'. Een avond met schrijvers, muziek en een driegangenmenu. 

Zie hieronder het volledige programma van zaterdagavond
Een waanzinnige, te-gek-voor-woorden, Boekenweekavond bij boekhandel Post Scriptum. Een avondvullend programma met verrassende literatuur, mooie muziek en... een driegangenmenu! Mocht u vegetariër zijn, wordt er gezorgd voor een alternatief.
Het programma gaat er als volgt uitzien: bij entree ontvangen onze gasten een welkomstdrankje en een amuse. Hans Trompert en Theo de Looze hebben inmiddels hun gitaren gestemd en zingen jullie binnen. Maar liefst drie schrijfsters, Emma Curvers, Neske Beks en Sanneke van Hassel, treden op. Tussen de voordrachten door worden het voorgerecht, de hoofdmaaltijd en het toetje geserveerd en kunnen de benen gestrekt worden.

Voor drie bezoekers bieden wij ons podium aan. Schrijf een column van maximaal 500 woorden. Het thema is 'Te gek voor woorden'. De strekking van jouw stukje is een anekdote die bij het publiek plaatsvervangende schaamte oplevert, een hoe-is-het-mogelijk-reactie oplevert of onze gasten hoofdschuddend lachend aan het denken zet. De bijdrage wordt door de schrijver op onze avond voorgelezen en beloond met een gesigneerd boek van één van de optredende auteurs.

Onze gasten:
emma curversEmma Curvers debuteerde vorig jaar met de roman Iedereen kan schilderen. Het gezinsleven staat centraal in dit boek. De 20-jarige Iris Kostons probeert vrede te vinden met een gezinsleven waarin haar vader alle aandacht opeist. Vader Hans Kostons is eigenaar van een succesvol Zuid-Limburgs bedrijf in zelfsluitende ladesystemen, lijdt aan depressies, psychoses, koopziekte, hypochondrie, vernielzucht en suïcidale neigingen. Emma Curvers (1985) groeide op in Zuid-Limburg, studeerde filosofie en is hoofdredacteur van filmplatform Cineville. Ze publiceerde in De Volkskrant, Das Magazin en De Titaan. Met Iedereen kan schilderen schreef zij een tragikomisch verhaal waarmee zij de toorn van haar vader opwekte. Hij herkende zich in de hoofdpersoon en probeerde, weliswaar tevergeefs, de roman uit de boekhandel te krijgen. (Foto Emma curvers door Fred van Diem)

Als buitenstaanders zeggen dat Neske Beks (1972) een multitalent is, dan ontstaat er bij haar weerstand. Zij vindt zichzelf al 'multi' voldoende. neske beks
Haar vader is van Senegalees-Gambiaanse afkomst, haar moeder is Vlaams-Amerikaans. Toch is multitalent geen verkeerde woordkeuze. Neske schrijft, voor zichzelf en voor anderen, en maakt films. Storyteller is de titel waarmee zij zich etiketteert. Een goed jaar geleden debuteerde Neske met De Kleenex Kronieken. Het is een met veel humor in Vlaanderen gesitueerde familie- en dorpskroniek. In Mortsel Den oude God kan men om geld te verdienen twee kanten op. Of je gaat er werken in de Kleenexfabriek of je meldt je aan bij de plaatselijke bierbrouwerij. Zie je bier of papier niet zitten, dan heb je niets te zoeken in Mortsel.
Neske Beks woont in Amsterdam, maar haar eerste boek draagt duidelijk Vlaamse sporen.
Zij volgde de toneel- en kleinkunstopleiding Studio Herman Teirlinck te Antwerpen en vestigde zich vervolgens in Nederland als presentator, scenarioschrijver en regisseur. Ze won de Hollandse Nieuwe Toneelschrijfprijs en maakte eind 2010 haar filmdebuut met de documentaire Eigen Volk. Haar jongste (2015) filmproductie is een portret over Jeroen Henneman. (Foto Neske Beks door Robert Land)

sanneke van hasselMet haar eerste boek, de verhalenbundel IJsregen, won Sanneke van Hassel (1971) in 2008 meteen de BGN Nieuwe Literatuurprijs. Andere bundels van haar zijn Witte veder en Ezels. Tussendoor publiceerde zij in 2010 de roman Nest. In 2013 ontving zij dankzij haar literaire kwaliteiten de Anna Blaman Prijs. Vorig jaar verscheen Hier blijf ik. Dit boek is een dynamisch portret van Rotterdam waar verschillende personages dicht op elkaar hun uiteenlopende levens leiden. Voor deze bundel liet Sanneke zich een jaar lang inspireren door nieuwe stadsbeelden van jonge fotografen. Verhalen en foto's gaan een magisch verband aan: voor even wordt de verbeelde stad werkelijk betreden. Dit is de plek om te blijven. De fotografie in het boek is afkomstig van de foto-expositie De kracht van Rotterdam uit 2012 en 2013. Elk jaar leggen twaalf fotografen 's nachts en overdag Rotterdam op hun eigenzinnige wijze vast. Deze beelden zijn vervolgens door de hele stad te zien. (Foto Sanneke van Hassel door Keke Keukelaar)

Vaste bezoekers van literaire avonden in onze boekhandel kennen het muzikale duo Hans Trompert en Theo de Looze inmiddels al. Op hans trompert en theo de loozehun speellijst prijken zowel traditionals van Crosby, Stills, Nash & Young als hedendaagse vertolkingen van onder andere Damien Rice. Hans en Theo zingen close harmony en begeleiden zichzelf daarbij op de gitaar. 

Aanvang 19.30 uur
Toegang € 19,50 
Het is ook mogelijk om een combinatieticket te kopen voor de boekenweekavond in de bibliotheek. Deze kost € 24,50 en biedt u beide avonden toegang.
Let op er is in de boekhandel slechts plaats voor 40 gasten!


CD top 10 Maart

De nieuwe klassieke top 10 van maart staat online.
Klik op de onderstaande afbeeldingen voor meer informatie.

keys to mozart jaroussky sol gabetta rameau jan-willem rozenboom

valentina lisitsa danzas caribenas guerre et paix brahms bruckner


Dank u wel - PostScriptum
Als u niet om dit bericht heeft gevraagd negeer het a.u.b.

Als u problemen hebt met lezen van deze mail, bekijk nieuwsbrief op de website

Als u deze nieuwsbrief niet meer wilt ontvangen klik hier

Email: info@postscriptum.nl

Tel: 010 471 23 13

Adres: Hof van Spaland 31
3121 CA Schiedam ZH.

Follow us on Facebook Follow us on Twitter